Ecobox EC - En ny kemikaliefri Ecobox

Ecobox EC är ett nytt kemikaliefritt reningsverk som är anpassat för villor och fritidshus.

Med Ecobox EC 1 får du ett system som renar allt avloppsvatten från ett hushåll (WC, bad, disk, tvätt och dusch), och Ecobox EC 2 från 2 hushåll, utan tillsatser av fällningskemikalier. Produkterna uppfyller Sveriges högsta miljöskyddsnivå på rening av avloppsvatten. Tanken är tillverkad med en unik teknik för GAP (glasfiber) där 30% av tanken består av återvunnen GAP.

 • Ny kemikaliefri teknik
 • Robust byggd för vårt nordiska klimat
 • All rening i en och samma enhet
 • Svensktillverkad

 

Ecobox EC produkterna använder inga kemikalier för fosforrening. Istället används en välbeprövad och robust teknik på detta nya område. EC står för Elektrokoagulering där vi med hjälp av två järnplattor nersänkta i vattnet avlägsnar fosforn från avloppsvattnet. Från elektrokoaguleringsprocessen frigörs järn som binder fosforpartiklarna i vattnet till sig. Järn-fosfor partiklarna blandas med det övriga avloppsslammet i anläggningen, sedimenterar och avlägsnas senare i den ordinarie slamtömningen. Enkelt och robust, precis som vi vill ha det.

I Ecobox EC produkterna är alla funktioner integrerade i en och samma enhet. Därmed erbjuds en enkel och kompakt installation.

Minireningsverk Ecobox EC
 • Fri från kemikalier

  Vi är det kemikaliefria originalet då alla våra minireningsverk är kemikaliefria sedan 2010 och finns idag installerade i hela Sverige. Vi har också produkter som erbjuder kretslopp och integrerad bakterierening för att värna din närmiljö

 • Hög driftsäkerhet

  Ecobox är tillverkad i HD-polyeten (återvinningsbar termoplast) och har inga rörliga delar som lätt kan gå sönder.

 • Enkel att äga

  Avloppsrening ska vara enkel och våra robusta minireningsverk tillsammans med marknadens billigaste serviceavtal gör det enkelt för dig som Ecobox-ägare. Vi arbetar kontinuerligt med att optimera våra processer och anpassa dessa till kommunernas krav på enskilda avlopp så att ditt ägande blir enkelt.

 • Kretslopp

  En högaktuell fråga idag och vi har erbjudit produkter som stödjer ett fosforkretslopp sedan 2010. Idag behöver vi inte förklara behovet av kretslopp

ECOBOX EC

Ett nytt & smart minireningsverk
Är du intresserad?

Vi och våra återförsäljare hjälper till med en nyckelfärdig lösning, d v s allt från kommunansökan till komplett entreprenad. Eller om du vill ta ett eget ansvar för delar av arbetet så hjälper vi dig med det.

Fyll i formuläret här så kontaktar vi er för att hitta din bästa lösning.

Tveka aldrig på att kontakta oss med frågor – Vi är här för att hjälpa er!